Održane dvije sjajne sesije u okviru konferencije

🥇Na našoj prvoj godišnjoj konferenciji pod nazivom “Transformacija interne revizije”, koja je održana 19. i 20. septembra 2024. godine u Hotelu Garden City, Konjic, održane su dvije sesije koje su obuhvatile ključne aspekte transformacije interne revizije u skladu s novim Globalnim standardima interne revizije. Obje sesije su bile izuzetno korisne, uz aktivno učešće stručnjaka iz različitih sektora, koji su podijelili svoja iskustva i stručna znanja.

🏆Prezentacije su se fokusirale na aktuelne izazove s kojima se interna revizija suočava, uključujući prilagođavanje novim standardima i regulatornim okvirima, kao i unapređenje saradnje s upravljačkim tijelima organizacija. Poseban akcent stavljen je na etičke dileme i nove zahtjeve koji se odnose na cyber sigurnost, što je otvorilo važne rasprave o ulozi interne revizije u prepoznavanju i upravljanju rizicima.

🌟Zahvaljujemo se svim predavačima na konstruktivnom doprinosu, koji je omogućio produbljeno razumijevanje trenutnih i budućih izazova s kojima se interna revizija suočava:
✔ Prof. dr Lejla Demirović
Belma Islamović
✔Mr. sc. Amel Kadić
✔Lejla Šipur
✔Dika Hodžić
✔Dr. sc. Kenan Dzelilovic

💙💚 Liderstvo znanjem!

hashtaginternarevizija hashtaginternalaudit hashtagASUIR hashtagAkademskoUdruženje hashtagtransformacija